fredag 24. mai 2013

Sumaren er komen og graset er grønt



Eit uklart bilete får stå som ikon på helga. Fint ver og sumarstemning på altanen. Herleg.

I tillegg postar eg oppskrifta på desserten som eg laga til tirsdagsklubben (som denne veka var på onsdagen) - herleg marinert ananas med lime- og kvit-sjokoladekrem. Friskt og godt. Kan anbefalast! Oppskrifta fann eg her (kva gjorde me før google kom?!). Og med denne oppskrifta helsar eg god helg!

Denne fra NRKs Kokke-Lise er fantastisk, både kremen og ananasen. Ikke så vanskelig å lage som det ser ut ved første øyekast heller  :) 
Jeg bruker hele ananasen, da må du lage litt mer lake, men trenger egentlig ikke dobbelt så mye. Også har jeg i litt mer krydder enn det står. Jeg serverer bare ananasen fra en bolle og kremen i en skål ved siden av, ikke i porsjonsformer som det står her.

Lime- og yoghurtkrem med marinert ananas
Har du lyst på noe godt? Lime- og yoghurtkrem med hvit sjokolade og ananas kombinerer syrlig og søtt på en herlig måte! Kokke-Lise viser deg hvordan.

Dette trenger du:
4 pers.

100 g hvit sjokolade
1 lime, saft og revet skall
1 ss sukker
1 stor eggeplomme
2 dl yoghurt naturelle
1/2 dl fløte, vispet til krem

Kryddermarinert ananas:
1/2 ananas
1 dl sukker
1 dl vann
1 stjerneanis
1 kanelstang
1 vaniljestang
6 hele svartpepper

evt. 100 g hvit sjokolade til pynt

Slik gjør du:
Finhakk sjokoladen til kremen og smelt den i mikroovn eller over et vannbad.Visp sammen sukker, limesaft og limeskall.
Visp eggeplommen inn i den smeltede sjokoladen. Rør inn limesukkerblandingen
og yoghurt. Vend til slutt inn vispet krem og fordel kremen i fire skåler eller glass.
La det stå kaldt, gjerne natten over.
Skjær av skallet på ananasen, fjern stilken og kutt ananasen i terninger.
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp sukker, vann, vanilje, anis, kanel og pepper.
La det koke til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over ananasterningene og sett det til avkjøling.
Server lime- og yoghurtkremen sammen med ananasen.
Begge deler kan med fordel lages dagen i forveien.
Pynt med f.eks. sjokoldespon. Eller, smelt sjokoladen og stryk den utover bakepapir eller et overhead-ark.
Avkjøl sjokoladen i kjøleskapet og bryt den opp i flak som du pynter desserten med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar