PAVLOVA
Pisk eggekvitane til dei er stive. Pass på at dei er romtempererte før du byrjar (eg har alltid egg på disken i ei skål, fint, samtidig som eg alltid har egg som er klare til baking).
Sett ovnen på 160 grader. Uansett om du lagar mini Pavlova eller ein stor, skal dei/han stekast i nedre del av ovnen i ca 1. time.
Når eggekvitane er stive skal du tilsetja sukker. Tilsett sukker i fleire omgangar til blandingen er tjukk og blank, og og visp til alt sukkeret er oppløyst. Ikkje visp for lenge, då blir blandinga kornete.
Rør inn maisenna og vineddik. Hell blandinga ut på steikebrettet med bakepapir på. Lag små flate runde klattar dersom du lagar mini-pavlovaar eller form som ei kaka som er ca 2,5 cm høg.
Steik i ein time.
Ta Pavlovaen ut av ovnen medan han framleis er varm, snu han forsiktig og legg han/dei på et fat med botnen opp. Lat han/dei bli kald(e).
Pisk krem til å ha opp på, og pynt med til dømes jordbær, bringebær og blåbær. Hakka sjokolade og kiwi er og godt på!
Pavlovaen står seg fint på disken under eit klede i minst ei veka, eller i ein tett boks trur eg (det skal eg prøva ut). Desse Pavlovaene blir sprø utanpå og seige inni, og kan minna litt om marengsen til Verdas beste eller Kvæfjordkaka som ho og blir kalla. Nydelege! OG kjekt å ha på lur dersom ein skulle få besøk ein fin sumardag!
P.S. Tidlegare lagde eg heilt sprø eller harde Pavlova, men desse er betre spør du meg. Eg fann oppskrifta på bloggen til Norske interiørblogger som har fått oppskrifta av Ralfefarfar. Kjekke bloggar begge to!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar