Påskeegg er flere forskjellige former for egg som blir brukt til mat og pynt i forbindelse med feiring av påske. Egget er så sterkt knyttet til påsken at nordmenn dobler forbruket av egg i påskeuken. I løpet av de fem påskedagene spiser nordmenn omtrent 21 millioner egg. [1] Eggene har røtter i både jødisk, kristen og hedensk tradisjon. Tradisjonelt har påskeeggene vært dekorerte hønseegg, men i nyere tid har vi også fått påskeegg av sjokolade, marsipan eller annet godteri og plastegg fylt med smågodt. Skriv Wikipedia
Bilete tjuvlånt her, sidan eg framleis ikkje har med meg kameraet.
Her har jaffal påskeegga hatt sitt inntog, både i form av vanlege hønsaegg og som pappegg med snop og sjokolade i. Det eine større enn det andre. Og minstemann i huset fekk til og med ei lita tannkremtube i egget sitt, skal tru om han er byrja å verta bekymra for tannhelsa og, påskeharen?
Sjølve påskeeggdekoreringa har me ikkje kome til enno, men målet er å få laga slike egg som mamma laga når eg var lita. Dei var både malte og påkledde med stoff, dersom me kjem i mål med desse kjem det bilete når eg er vel heima att...so får me sjå om tida strekk til...
Kan ellers rapportera om nydeleg ver både i går og i dag. I går tok eg meg oppgåveskrivefri og me reiste til fjells for å vitja dei som var på stølen. Fantastisk ver og fint føre, me naut gode timar i solveggen og fekk servert nydeleg middag med heimelaga korv før me vende nasa heimover att. Det vart mykje lott og løye, særleg sidan dei fleste av oss, og jaffal eg, tryna godt i løypa på veg nedatt - bratt ja!
I dag står oppgåva igjen på plakaten, og eg lukkar augo for solstrålane som lurer seg inn... og fokuserar i fyrste omgang på Hobbiten og han sine erfaringar på eventyr med dvergane....Kjekt det og!
Fortsatt god påske!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar