onsdag 25. april 2012

Sjokolademousse


INGREDIENSER:
450 g  mørk kokesjokolade (eg blanda ulike typar, og hadde av dei 50 gram med 70% kakao)
1 dl  sterk kaffe (eg brukte 1 dl nylaga espresso)
8  egg
4 dl  fløte
100 g  melis

FRAMGANGSMÅTE:
Smelt sjokoladen og kaffen i vannbad. Pisk eggeplommene kraftig inn.
Pisk fløten til krem, og ha den i sjokolademassen. Bland det godt sammen, og sett kaldt i 20 minutter.

Stivpisk eggehvitene med melis, og rør inn i sjokolade- og eggeplommeblandingen. Sett det kaldt fram til servering.


TIPS:
Når eggeplommer og eggehvitter skal skilles, bruk skallet. Ved kontakt med hud blir det fett i hvittene som gjør det vanskeligere å få dem stive.

Oppskrifta fann eg på nettstaden: 



































Eg har aldri laga sjokolademousse før, eg har eigentleg heller ikkje vore so glad i det - men tenkte at no måtte eg prøva. Han vart mørk og fyldig, kremaktig og rett og slett veldig god!






Anbefalast på det sterkaste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar